Google

11 August 2016

RED HOT BLUES: Blues Radio Show 11 Agost - Dones del Blues

Avui us presento un programa on les protagonistes són les dones que canten blues. Escoltareu clàssics del blues, blues del Delta de Mississippi i Chicago, soul, contry o rock and roll o blues rock. Anirem d'Espanya a Estats Units passant pe Argentina. 


New post & podcast every week



ANDHREA AND THE BLACK CATS (Spain)




L'any 2012 va néixer el trio "Andhrea And Black Cats". Des de Santiago de Compostela versionen a clàssics del blues des dels anys 20 als 60. La banda està formada, per Andrea Verdú veu, Benjamin Vazquez guitarra i Ramón Figueira "Figui" harmònica. Escoltareu unes gravacions fetes en directe al Studio 54 de Santiago de Compostela l'any 2014.





THE LAKAZANS (Spain) – HOMEGROWN

També de Santiago de Compostela són "The Lakazans". Una banda que va néixer l'any 2010 fruit d'unes jamm sessions en el bar "Bloody Mary" l'any 2010. En el seu repertori versionen de blues, soul, contry o rock and roll. La formació són Almudena i Sabela a la veu, Benja guitarra, Figui harmonica, Fran Velo baix i en Trilli i en Likal a la bateria i percussions. Presenten l'àlbum de debut "Homegrown".
















TRIZIA BAND (Spain) – SINGLES 2016 


"Trizia" és una cantant sevillana que a 13 anys guanya el seu primer premi. L'any 2006 participa a Operacion Triunfo i el 2015 finalista a Factor X. Juntament amb Jose Ortega guitarrista, presenten  el projecte amb el nom de "Trizia Band" on combinen el blues, soul, jazz i d'altres estils.


LA ARCAICA BLUES RURAL (Argentina) – EP 




Des d'Argentina "La Arcaica Blues Rural". Toca'n country blues en un recorregut pel Delta de Mississippi així com bluegrass i country. Nascuda a finals del 2009, està formada per Paulina Gallardo a la veu, Pablo Storani, Luciano Grinschpun i Nicolás Monasterolo a les guitarres, Ezequiel Gallardo al baix, a l'harmonica Maximiliano Lambert i Yamila Echegaray a la mandolina. Presenten un interessant "EP" de debut.




DEBBIE BOND (USA) – ENJOY THE RIDE

"Debbie Bond" és una blueswoman de California. La seva historia dins del blues, és a Alabama on ha estat tocan't en les bandes de vells bluesmen com Johnny Shines, Jerry Boogie McCain, Eddie Kirkland i Willie King. A aquesta cantant se la compara amb Bonnie Raitt i Maria Muldaur. Ha gravat el seu quart disc "Enjoy The Ride" (Blindraccoon)
















DIANA REIN (Romania) – LONG ROAD

"Diana Rein" és una romanesa que va créixer a Chicago. Diana cantant i guitarrista és una de les grans joves promeses del blues actual. Aquesta blueswoman ens fa gaudir de blues i blues-rock, s'ha influenciat pels grans mestres del blues. Aquest quartet ha enregistrat el seu segon àlbum "Long Road" (Doug Deutsch Publicity).


IN LAYMAN TERMS (USA) – TANGLED




"In Layman Terms" són un duet de Virginia. Son dos germans la Logan i en Cole Layman de 15 i 18 anys. Apassionats pel blues aquests joves són multi-instrumentistes i compositors. Debuten amb l'àlbum "Tangled" (Frank Roszak Radio Promotions), un treball que compta amb moltes cançons d'ells i versions de clàssics. 





JULIE RHODES (USA) - BOUND TO MEET THE DEVIL




El viatge pel blues ens porta fins a Somerville a l'estat de Massachusetts amb "Julie Rhodes". Una jove blueswoman influenciada per Son House, Howlin' Wolf o Etta James. Debuta amb el disc "Bound To meet The Devil" (Kool Breeze ProMo.).






No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.